marți, 3 iunie 2008

Gladiatorul - recenzie

Filmul "Gladiator" ii proiecteaza pe cei care-l urmaresc in epoca de plina glorie a Imperiului Roman. Russell Crowe joaca rolul lui Maximus, un general roman care conduce trupele imperiului in incercarea lor de a cucerii teritoriile germane. Cand un Marcus Aurelius (Richard Harris) in varsta ii spune lui Maximus ca ar dori ca acesta sa conduca Roma dupa ce el se va stinge din viata, o confruntare clasica ia nastere intre soldatul curajos si atragator- care doreste sa se intoarca acasa la nevasta, fiul si ferma lui - si gelosul Commodus (Joaquin Phoenix), singurul fiu al imparatului, insetat de putere. Cumparat ca sclav de profitorul Proximo (Oliver Reed, in ultimul sau rol), Maximus trebuie sa ucida sau sa fie ucis in arena, luptand sa salveze nu doar propria persoana ci si viitorul imperiului pe care il iubeste si onoreaza. Filmul prezinta secvente de lupta terifiante, scene cu multimi de mii de oameni, si multe altele.
Impecabilele scene cu gladiatori sunt violente si totusi incantatoare. "Gladitor" este un spectacol glorios umplut cu inima si suflet.

2 comentarii:

Anda :D spunea...

genial film

Alina spunea...

il am de 1 luna pe calc si inca nu am reusit sa ma uit la el :-? desi cred ca e unul dintre filmele care chiar ar merita...sau cel putin asa spun toti care l-au avzut