marți, 3 iunie 2008

Marile Sperante - recenzie de film


Bazat pe cartea lui Charles Dickens, filmul reda povestea lui Finn, un pictor ajuns in New York, unde o reintalneste pe dragostea sa din copilarie, Estella, o fata bogata si deosebit de capricioasa. Ajuns acolo, picturile sale se vand foarte bine si el cunoaste succesul, dar relatia sa cu Estella nu este chiar cum s-ar dori el.



Finn Bell este un baietel de opt ani care traieste, impreuna cu sora sa si "unchiul" Joe intr-un mic orasel de coasta din Florida. Desi sunt foarte saraci, Finn se bucura de viata simpla pe care o duce. Lui ii place sa picteze si viseaza ca va deveni artist.Maturizarea sa incepe insa brusc atunci cand Finn intalneste un detinut evadat care il forteaza sa-i fie de ajutor in incercarea de a scapa de urmaritori. Din cauza acestei aventuri, baiatul este trimis spre ingrijire la domnisoara Nora Dinsmoor, cea mai bogata femeie din zona. Dinsmoor este o batrana ciudata care si-a pierdut mintile in urma cu 30 de ani, cand logodnicul ei nu a mai venit la altar. La resedinta batranei, Finn o cunoaste pe nepoata acesteia, Estella. La numai 11 ani, Estella cunoaste bine diferentele dintre clasele sociale. Pentru ea, Finn nu prezinta nici un interes. Totusi, in ciuda avertismentelor domnisoarei Dinsmoor, baiatul se indragosteste de Estella si incepe sa-si faca planuri de marire: sa picteze pentru bogatasi si, astfel, sa se poata bucura de libertatea lor si de dragostea sa.Visurile sale par sa devina realitate cand, peste ani, tanarul Finn primeste sprijinul unui binefacator misterios. Finn se afirma in viata artistica a New York-ului si pare ca o va castiga pe Estella, dar surprizele, care nu sunt intotdeauna placute, nu s-au terminat pentru tanarul artist. Prea increzator, el cade prada chiar prea marilor sale sperante...
Filmul este ecranizarea romanului, cu acelasi nume, al lui Charles Dickens.




3 comentarii:

Alina spunea...

superb filmul,mi-a placut la nebunie. totusi, cartea lui dickens nu e chiar asa cum e filmul :p

Alina spunea...

de fapt, scuze, filmul nu e ca si cartea

andres spunea...

Filmul a fost absolut superb. Daca ati citit si cartea va invit pe www.serialreaders.com pentru a va lasa impresiile... Marile sperante e cartea lunii iunie ;)

Andres