miercuri, 4 iunie 2008

STRALUCIREA (THE SHINING)


Filmul este o adaptare dupa romanul lui Stephen King si prezinta povestea unei familii formata din scriitoul Jack Torrance(interpretat de J.Nicholson), sotia sa si copilul lor, Danny. Jack isi gaseste o slujba ca ingrijitor al unui hotel din muntii Colorado pe timpul iernii si isi aduce familia sa stea cu el in aceasta perioada. Danny sufera de o asa numita "boala" si anume poate simti lucruri dinainte ca acestea sa se intample. Abilitatea sa se numeste "stralucire" si, odata ajuns in hotel, Danny incepe sa simta ca vor avea loc o serie de evenimente care il vor innebuni pe tatal lui.
Un film horror psihologic, cel putin din punctul meu de vedere, pentru ca te tine in suspans pana in ultima clipa, un joc actoricesc nu tocmai bun(Jack Nicholson joaca exceptional, la fel si baietelul, insa Shelley Duvall,sotia lui Jack Torrance,clacheaza cu maiestrie) si o poveste spusa mai fin decat cea din roman. Din acest punct de vedere, Stanley Kubrick(regizorul) a fost deseori comparat cu Stephen King, unii afirmand ca a privit totul dintr-un unghi mai simplu si mai usor de tolerat. Un film pe care il recomand tuturor fanilor Jack Nicholson sau Stephen King!
By Pipals(mi-am uitat parola)

Un comentariu:

Anda :D spunea...

Acest articol mi s-a parut foarte interesant, avand in vedere ca am citit mai demult cartea, care mi sa parut ok. Oricum aceasta recenzie m-a indemnat sa caut si sa vad si filmul. Multumesc :D