miercuri, 28 mai 2008

KINGS ON ICE - UN SHOW PLIN DE GRATIE

Pe data de 24 si 24 aprilie 2008 a avut loc la Sala Polivalenta din Bucuresti un spectacol incredibil, plin de eleganta si rafinament: Kings on Ice. Patinatorul Evgheni Pluşenko, acompaniat de Edvin Marton, cantaret la vioara, au incantat audienta de aproximativ 3000 de oameni cu un spectacol vizual, respectiv auditiv. Prima parte a fost deschisa de catre patinatorii de la "Cirque de Soleil", acompaniati de muzica lui Marton, dupa care si-a facut aparitia si Evgheni Pluşenko. Edvin Marton a interpretat arii celebre precum "Anotimpurile" de Vivaldi si chiar "Ciocarlia", sustinand ca nu poate parasi Romania fara sa cante si o piesa romaneasca.
In cea de-a doua parte a spectacolului, Evgheni Pluşenko, pe muzica filmului "Zorba Grecul", a prezentat în premieră programul artistic pe care îl va susţine la Campionatele Europene de patinaj artistic din 2009. Acesta "zbura" pe gheata pe ritmul impus de vioara lui Marton, lasand impresia ca pluteste, nu ca patineaza. Din programul sau nu au lipsit piruete, salturi, triplu axel etc.
Evenimentul a lasat un gust amar de supra-comercializare care a umbrit putin talentul artistilor( printre care si patinatoarea Surya Bonaly). Totusi, partea vizuala si auditiva a spectacolului compenseaza cu mult, ne face sa uitam pentru un moment de realitate si sa visam cu ochii deschisi.




3 comentarii:

Ioana spunea...

Din nefericire pentru noi, Evgheni Plushenko nu mai patineaza la concusuri europene si mondiale, insa am avut delicioasa placere sa il urmarim chiar la noi in tara. ( chiar la mine in cartier, as putea sa spun ).

Alina spunea...

lasa ioana ca vin asiaticii :))

Ioana spunea...

lasa-ma cu asiaticii ca nu pot sa ii inghit. poate se pricep la elemente tehnice, dar n-au niciun pic de gratie, nici nu se compara cu " titanii " patinajului artistic