miercuri, 28 mai 2008

Nana - un anime de succes


Nana este un anime care a fost realizat dupa manga Nana desenata de Ai Yazawa.


Anime-ul le infatiseaza pe cele doua personaje principale feminine, amandoua numite Nana, care au plecat din orasul lor pentru a veni in Tokyo sa-si implineasca visele.
Nana Osaki si Nana Komatsu s-au intalnit in tren si au realizat ca exista multe coincidente intre el: ambele se numesc Nana, ambele au 20 de ani si ambele pornesc intr-o calatorie spre Tokyo pentru implinirea viselor.
Nana Osaki vrea sa devina un star rock pentru a-i demonstra fostului ei prieten, Ren Houjo (care actual este faimosul chitarist al formatie Trapnest), ca si ea poate deveni faimoasa facand ceea ce-i place, cantand.
Nana Komatsu vrea sa se mute cu prietenul ei Shoji Endo. Nana, foarte visatoare, crede ca, daca se muta cu Shoji, aceasta va fi fericita.
Ajungand la Tokyo cele doua Nana se despart, crezand ca nu se vor mai intalni niciodata, insa printr-o serie de coincidente, acestea ajung sa locuiasca impreuna, devenind prietene foarte bune.
Nana Komatsu ajunge sa aiba probleme in dragoste, trecand de la Shoji, la Takumi (basistul formatiei Trapnest) apoi la Nobu (chitaristul formatiei Blast sau Black Stones-formatia Nanei Osaki), si din nou la Takumi (deoarece aceasta ramane insarcinata cu el).
Nana Osaki ajunge sa-si formeze formatia dorita, doi din membrii acesteia erau membrii din fosta formatie, Yasu si Nobu, si noul venit Shin (un basist de exceptie, tanar si rebel). Ea ajunge pana la urma sa se intalnesca din nou cu Ren, moment in care cei doi isi aduc aminte de cat de mult se iubeau si ajungand sa fie din nou impreuna.
Povestea le pune in evidenta pe cele doua Nana, cu problemele lor de dragoste, cariera, bani si debutul formatie Blast care incearca sa concureze cu formatia Trapnest, prima parte a anime-ului fiind prezentata din punctul de vedere al lui Nana Komatsu, iar a doua parte din punctul de vedere al lui Nana Osaki. Fiecare personaj este pus in evidenta, talentele, calitatile si
defectele.
Anime-ul are 47 de episoade, acesta nu are un final concret, fiind continuat cu manga. Este desenat intr-un stil unic, in stilul Ai Yazawa: picioare extrem de lungi si subtiri, ochii mari, iar expresiile fetei uneori iesite din comun.
Soundtrack-ul anime-ului este unul de exceptie, fiind considerat ca o batalie intre doua formatii iar melodiile superbe capteaza atentia celui care urmareste anime-ul.

Primul episod:


Auditia lui Shin din episodul 10:


Primul live al formatiei Blast in Tokyo din episodul 15:

3 comentarii:

Anonim spunea...

Unul dintre cele mai bune anime-uri realizate vreodata ... manga nu am citit-o insa fiind dezamagit de film ... oricum anime-ul ar trebui vazut macar o data (eu ma uit a4a oara acum la el :D)... e singurul anime la care am plans in viata mea =D

Anonim spunea...

Doar a 4-a oara? eu ma uit cred ca a 10-a si inca m-as mai uita. Filmul nici mie nu mi-a placut, p cat de frumos exprimate au fost toate emotiile in animeu, in film zici ca erau trasi la cheie. Nu stiu cand dar sper sa apara si o continuare, e prea reusit anime-ul ca sa nu-l continue, 10 sezoane sa-i faca, eu nu ma supar

Anonim spunea...

da asae nana e unul dintre cele mai bune animeuri dar imi spune si mie cnv animeuri asemanatoare sau de succes